Avkok av urter

Onsdag 30.09.2019

Avkok av urter.

Røtter, bark, kvister og bær krever vanligvis kraftigere behandling enn blader og blomster. Avkok går ut på at du lar de aktuelle plantedelene få småkoke en stund i vann.Du kan bruke friske eller tørkede plantedeler, men de bør deles i mindre biter før du koker dem, hvis de er store. Avkok drikker du på samme måte som uttrekk.
I tradisjonell kinesisk medisin er avkok den viktigste måten å tilberede legeplanter på.

OPPSKRIFT:
– Ha urtene i en kjele, og hell på kaldt vann.
– La det hele småkoke i 20-30 minutter til væsken er blitt redusert til en tredel.
– Sil væsken over i en mugge. Ta på lokk og sett den på et kjølig sted.

STANDARD MENGDE OG DOSERING:
– 20 gr tørket eller 40 gr frisk urt eller urter.
– 7,5 dl kaldt vann som reduseres til 5 dl under koking.

Avkok av urter.

Drikk 3-4 doser (5 dl) hver dag.
Kan lagres kjølig og under lokk i en mugge i opptil 48 timer.

Hvis noen husker så langt tilbake som til da Ask avkok var så veldig populært også her i landet. Jeg husker min bestefar var så opptatt av dette avkoket og hadde stor tro på at dette avkoket var helsebringende. Ask brukes derimot lite i dagens urtemedisin, men tas iblant mot feber.

Tenkte å skrive litt mer om Ask neste gang.

Urteorakelet ønsker deg en fortsatt god mandag!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg